Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță a participat joi la protestul organizat în fața Primăriei Capitalei, prin care cetățenii Sectorului 3 i-au cerut Primarului General Nicușor Dan să se implice în acțiunea de salvare a suprafeței retrocedate din Parcul IOR.
Robert Negoiță a declarat că este o normalitate ca suprafața retrocedată să redevină parc, Primăria Sectorului 3 fiind prima instituție care a inițiat un proces în instanță încă din 2013 pentru recuperarea suprafeței verzi.
El a subliniat că, potrivit legii, terenurile din parcuri nu pot fi retrocedate.
” Interesul nostru este să ne luăm parcul înapoi”, a precizat primarul la mitingului „Împreună Salvăm Parcul IOR”.
„Haideţi să vedem una din intervenţiile din emisiunile la care a participat (Nicușor Dan – n.red.) şi în care spunea explicit: acolo a fost parc. De mai multe ori a spus treaba asta, ceea ce este absolut real, ştim cu toţii că acolo a fost parc. Or, dacă ne ducem la lege, vedem că parcurile nu se retrocedează. În consecinţă, nu văd niciun argument de ce să nu pornească acel demers”, a declarat Negoiţă.
Conform acestuia, Nicuşor Dan vine cu „acţiuni de PR, baloane de săpun”, anunţând că proprietarii terenului în cauză au fost amendaţi cu zeci de milioane de euro.
Robert Negoiță spune că amenda de 35 de milioane de euro pentru proprietara de 88 de ani a bucății din parcul IOR nu va rezolva problema și este foarte posibil să nu se plătească nici un leu din amenda respectivă.
„Am stat de vorbă cu avocaţi, cu specialişti din Primărie care ştiu despre ce e vorba. Mi-au zis că acolo sunt şanse zero ca oamenii ăia să plătească vreun leu, nici acum, nici în viitor vreodată. Chiar şi cu plata acelei amenzi nu se rezolvă problema. Acolo a fost, este şi trebuie să rămână parc”, a spus primarul Sectorului 3.
Edilul Sectorului 3 a susţinut că primarul general nu a acţionat în timp util pe acest subiect.
„Cred că primarului general i-a stat ceasul. Acum mai bine de jumătate de an s-a angajat public că în şase săptămâni va analiza şi va da o rezoluţie şi va începe un demers. De ce zic eu că i-a stat ceasul – că sunt mai bine de şase luni de atunci, să-i schimbe bateria, habar nu am. Poate îl ajutăm noi, îi ducem un calendar şi îi calculăm noi cât înseamnă şase săptămâni, că au trecut de mult, de mult de tot au trecut cele şase săptămâni. Şi, îl mai ajut cu ceva pe primarul general să nu mai stea să analizeze atât. Îi dăm noi o decizie de instanţă, care, evident, nu a rămas definitivă, pentru că a fost atacată tot de Primăria Generală, care spune aşa, constată nulitatea absolută. Şi acolo dă toate argumentele, de ce este nul acel document de punere în posesie”, a afirmat Robert Negoiţă.