Pagubele produse în urma incendiului izbucnit joi seara la un transformator de la Hidrocentrala Porţile de Fier vor fi evaluate în cursul dimineţii de vineri şi ulterior vor fi luate toate măsurile necesare pentru repararea reperelor afectate şi restabilirea condiţiilor normale de lucru şi se depun toate eforturile pentru a minimiza impactul acestui incident pentru partea de producţie, a transmis Hidroelectrica.
Joi seara, în jurul orei 20:30, a avut loc un incident la Hidrocentrala Porţile de Fier, unde a izbucnit un incendiu la transformatorul aferent hidroagregatului numărul 5. Echipele de pompieri au intervenit cu promptitudine, incendiul fiind stins.
“Menţionăm că nu au existat victime umane în urma acestui eveniment. Pentru siguranţă, autospecialele de intervenţie vor rămâne prezente în zonă până când orice eventuale riscuri vor fi eliminate complet. Din motive de precauţie şi pentru a facilita intervenţia pompierilor, grupurile adiacente celui la care s-a produs incidentul, respectiv HA4 şi HA6, au fost temporar oprite”, menţionează compania în comunicatul de presă.
Potrivit sursei citate, acestea sunt in proces de repornire şi vor fi repuse în funcţiune imediat ce condiţiile de siguranţă sunt îndeplinite 100%.
“În cursul dimineţii, se va efectua o evaluare a pagubelor, iar ulterior vor fi luate toate măsurile necesare pentru repararea reprerelor afectate şi restabilirea condiţiilor normale de lucru. În aceste momente, siguranţa angajaţilor şi a comunităţii este prioritară pentru Hidroelectrica şi sunt depuse toate eforturile pentru a minimiza impactul acestui incident pentru partea de producţie.
Hidroelectrica va informa publicul în mod transparent asupra cauzelor incidentului şi va furniza informaţii actualizate pe măsură ce acestea devin disponibile. Funcţionarea sistemului energetic naţional nu a fost afectată de incident”, mai spun oficialii companiei.
IGSU a anunţat joi seara izbucnirea unui incendiu la un transformator electric aparţinând de Hidrocentrala Porţile de Fier 1 – cea mai mare centrala hidroelectrică din țară. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la faţa locului au fost alocate 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. De asemenea, în sprijinul echipajelor mehedinţene s-a dispus suplimentarea forţelor de intervenţie cu o autospecială de stingere de la ISU Caraş-Severin, două autospeciale de stingere de la ISU Dolj, o autospecială de stingere de la ISU Gorj şi o autospecială cu pulbere de la ISU Timiş.